Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen: Vi visste att Gärdström inte har en akademisk utbildning

VLT:s avslöjande att Västerås flygplats tillförordnade vd, Anders Gärdström, glidit på sanningen i sitt cv, föranleder inte flygplatsbolagets styrelse att vidta några åtgärder.

Annons

– Nej, åtminstone inte vad jag känner till utan Gärdström jobbar vidare, säger Stefan Sturesson (KD) ledamot i styrelsen.

Gärdström har i sin meritpresentation lämnat direkt felaktiga uppgifter om påstådd utbildning vid KTH och uppdrag i ABB:s koncernledning, men det förändrar inte Sturessons syn på honom:

– Nej, han har inte fört fram några felaktigheter till oss. Att han inte har någon akademisk utbildning redogjorde han för innan han fick uppdraget. Det var ingen nyhet för mig, säger Stefan Sturesson.

– Jag har egentligen inte hunnit reflektera över detta. Hur som helst har Gärdströms entré på flygplatsen blivit ett lyft. Jag vet att han, tillsammans med Eva Wetterstrand, jobbar febrilt med att försöka öka trafiken.

Stefan Sturesson ser med spänning på den pågående rekryteringen som ska ge flygplatsbolaget en stadigvarande vd:

– Ja, förhoppningsvis resulterar rekryteringen i något bra för flygplatsen. Att vi hittar den rätta personen för uppdraget, slutar Stefan Sturesson, som också passar på att bemöta kritiken som framförts om att bolagets styrelse saknar kompetens:

– Åtminstone tre av oss i styrelsen är så kallade ”styrelseproffs” och vi vet vad vi sysslar med.

VLT söker flygplatsbolagets ordförande Lena Söderberg.

Annons