Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för E18-loppet – över 2000 personer deltog

Löpare, inlinesåkare, barnvagnar, cyklister och rullstolsåkare. Invigningsloppet i lördags för den nya E18-sträckan hade 2140 anmälda personer i tolv startklasser.

Annons

–Det är fler än mer än någon i styrgruppen vågat drömma om, säger en trött Alf Willén som varit med och arrangerat E18-loppet.

Sex personer från Fjärdhundra sportklubb, Enköpings allmänna idrottsförening och OK enen har jobbat med loppet under två års tid och Alf Willén är mer än nöjd.

–Det var en 99-procentig succé, vädret var också hyfsat. Det kom lite regn och ställde till det för inlines- och rullskideåkarna. Det blev lite skrubbsår, men där gjorde Röda Korset en bra insats.

Av det tolv klasserna var det tre tävlingar, halvmaran för herr och dam samt rullstolsklassen. Runt 400 personer startade i respektive maralopp, medan rullstolsklassen endast lockade en tävlande och tillika vinnare.

Desto populärare var cykelklassen där nära 500 personer trampade 30 kilometer i varierande takt med tre tunga motorcyklar som föråkare.

Längsta sträckan, en mara, kördes av ett 80-tal inlineåkare och i familjeklassen som var den kortaste med sina 6 kilometer deltog både barnvagnsförare och hundar.

Att intresset var så stort överraskade arrangörerna som från början hade satt 1500 deltagare som mål.

–Jag tror att många lockas av nyhetens behag, att det är ett lopp som bara går en gång, säger Alf Willén.

Den som vill åka motor-buret på den nya sträckningen får vänta till den 25 oktober så vägen öppnas för trafik.