Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succécomeback för Söder

Philip Söder, Västerås MS, gjorde en chocköppning när han efter tre års bortavaro återvände till rallycross-SM. Han körde till sig en femteplats i Arvika.

Annons

När Hammarens Fredrik Avelin körde punktering, två gånger om dessutom, blev det ingen finalplats för honom. Istället klev klubbkamraten Niclas Norström fram i klassen under ”värstingsbilarna” och tog en fjärdeplats i finalen. Det gör att han är sexa i SM-tabellen efter två deltävlingar, Skövde och Arvika.

Men det stora utropstecknet var Philip Söder, tävlande för Västerås MS. Den blivande 23-åringen körde ett par JSM-tävlingar 2012 och före det lokalt.

I höstas köpte han en Mercedes 2,4C för att göra comeback.

– Vi har gått igenom bilen ordentligt och var klara lagom nu till Arvika, säger Philip.

Det gick över förväntan. I första och andra kvalomgångarna hade han tredje bästa tid! Fyra i sista kvalet och tvåa i sin semifinal.

– Jag hade problem med starterna, sedan fungerade det bra ute på banan. Får vi bara bättre snurr från början kan vi bli farliga, säger Philip.

I finalen tappade han igen i starten, men körde upp sig och låg trea i ett par varv. Men inne på det obligatoriska alternativspåret blev han omkörd och slutade femma.

– Med stärkt självförtroende har vi nu bestämt att köra resten av SM, säger Philip.

Älvsbyn 11 juli står närmast på tur.