Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall pressade VIK

Sundsvall fick ett gyllene läge att kvittera i powerplay. Men VIK Hockey höll undan – och vann med 2-1 inför 2 433 åskådare.

Efter två riktigt dåliga perioder blev mötet mellan VIK och Sundsvall bättre i tredje. Åtminstone mer spännande då Sundsvall kvitterade till 1-1 genom lagkaptenen Oscar Johansson redan efter 1.49 i sista perioden.

Målvakten Daniel Sperrle stod för en jättetavla då han misslyckades att blockera en puck och stötte den rakt ut till framstormande Oscar Johansson.

Men VIK kom tillbaka – tack vare Tomas Mitell. Den offensive backen visade upp sitt stora vapen. Skottet. Mitell fick pucken på blålinjen och klippte iväg ett stenhårt dragskott som letade sig upp i nättaket bakom Gustaf Lindvall.

Sundsvall hade ett par heta chanser att kvittera. VIK åkte på tre utvisningar i sista perioden. Och den sista kom med prick 1.59 kvar att spela när Viktor Mårtensson fick en tvåminutare. Men VIK och Sperrle höll tätt och Gulsvart befäster sin position som serieledare.