Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superettans hetaste spelare

VLT listar superettans största stjärnor

1. Marcus Lantz

Landskrona, mittfältare.

Motivering: Landslagsman och hyllad som en av allsvenskans bästa förra säsongen. Överkvalificerad för denna serie.

2. Rami Shaaban

Hammarby, målvakt.

Motivering: Stått för Arsenal i Champions League och vaktat målet för landslaget. Försök hitta någon annan med den star qualityn.

3. Björn Runström

Hammarby, forward.

Motivering: Söderstations golden boy har varit proffs i Fiorentina, Fulham, Luton, Kaiserslautern, Molde och Odense. Gjort 20 U21-landskamper.

4. Jones Kusi-Asare

Assyriska, forward.

Motivering: Blixtsnabb forward som vunnit SM-guld med Djurgården och nu är tillbaka i svensk fotboll efter proffsspel i danska Esbjerg. Har förutom Esbjerg varit proffs i tre andra klubbar och länder.

5. Kristoffer Nordfeldt

Brommapojkarna, målvakt.

Motivering: U21-landslagsman som var nära att köpas av Heerenveen för 8 miljoner i somras. Snart i en större europeisk liga.

6. Haris Radetinac

Åtvidaberg, mittfältare.

Motivering: Med på listan för sin nuvarande kvalitet. Var duktig i allsvenskan förra säsongen och kan bli en storstjärna i

superettan.

7. Per ”Texas” Johansson

Falkenberg, back.

Motivering: Skön profil som länge var hjärta och ryggrad i Halmstad BK. Har lirat drygt 150 allsvenska matcher.

8. Patrik Gerrbrand

Hammarby, back.

Motivering: Inte många i den här serien som har spelat till sig treårskontrakt med Leicester. En stabil back som ger Bajen en stor trygghet i försvarsspelet.

9. Ari Skulason

Sundsvall, mittfältare.

Motivering: Nyförvärvet från BK Häcken har höjts till skyarna som en mittfältsgeneral av rang. Kan bli

mycket nyttig.

10. Paulinho

Hammarby, forward.

Motivering: Självklart en spelare på väg nedåt. Men fortfarande – kvalitet på strikern som lirade i Örebro förra säsongen. Är en väldigt omtyckt spelare på Söderstation.

 Motivering: Jag har valt de tio spelarna jag anser ha störst star quality.

Det betyder inte att de är de tio bästa spelarna utan att de kan ha gjort landskamper, varit proffs utomlands eller gjort mängder av allsvenska matcher. De här namnen kommer skapa rubriker, avgöra matcher, skälla ut domare och locka fans till arenorna.