Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superhästens sista säsong?

Dubbelnolla och tredjeplats i årets första tävling. Då njöt Strömsholmsryttaren Emma Mossberg. – Det känns otroligt bra, säger 27-åringen.

Under gårdagens nationella tävlingar på Hamre var marginalerna till en början inte på Västeråsryttarnas sida. Uteslutningar och enkla rivningar i 1,30-klassen gjorde att ingen av dem blev placerade.

Men i 1,40-klassen släppte det för dem – framför allt för Emma Mossberg och 12-åriga valacken Castillo J, som tog sig igenom såväl grundomgång som omhoppning felfritt och till slut hamnade på en tredjeplats och därmed fick med sig den gula rosetten hem.

– Han kändes otroligt bra redan på framridningen i dag, och att vi river i omhoppningen på 1,30 var bara mitt eget fel. Gör jag rätt så gör han alltid rätt. Han är en fantastiskt fin häst, säger Emma Mossberg.

Castillo J har funnits i familjen sedan han var ett föl och ägs av Emmas föräldrar. Han är den enda häst hon tävlar med just nu – men det här kan vara deras sista säsong tillsammans.

– Vi funderar på att sälja honom. Han är ju tolv år nu och har inte så många bra år kvar på den här nivån, säger hon och fortsätter:

– Dessutom har mina föräldrar redan så många hästar.

Tänker du lägga av med tävlandet om han säljs?

– Nja, jag vet inte. Jag pluggar statsvetenskap och internationella relationer i Stockholm samtidigt som jag bor här i Västerås, så jag har egentligen inte tid att hålla på. Men det där står fortfarande öppet. Hästarna kommer alltid att finnas med i mitt liv på något sätt.

Övriga lokala ryttare i 1,40 klassen var Zazza Skärfstad, som kom femma med Chivas Imperial, samt Jenny Johansson (4 fel) och Mella Skärfstad (8 fel) som blev

oplacerade.