Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superskörd för spannmålsbönder i norr – då går överskottet till Västerås

En oväntat stor skörd i Norrland har gjort att stora mängder spannmål fått köras ända till Västerås för torkning. Det rapporterar Lantbrukets Affärstidning, ATL.
– Det hade klart varit bättre om vi hade kunnat behålla det på plats, säger Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten vid Lantmännen.

Den kalla och blöta hösten skvallrade om en mager spannmålsskörd i Norrland.

Men oväntat stora leveranser från lantbrukarna den senaste tiden har gjort att spannmålsmottagningen utanför Umeå inte mäktar med. I stället måste Lantmännen frakta ned så mycket som 150 ton spannmål för torkning långt söderut – till Västerås. Det rapporterar ATL, Lantbrukets affärstidning.

– Det hade klart varit bättre om vi hade kunnat behålla det på plats och använda varorna i foderfabriken i Holmsund. Vi behöver varan här uppe i norr. Men när vi investerar i nya projekt så kan vi inte förbygga oss, säger Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten vid Lantmännen till tidningen.