Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertalangen förlänger med VSK Fotboll

Linus Sjöberg stannar i VSK Fotboll till 2012. I dag förlängde supertalangen sitt kontrakt med Grönvitt.
– Jag fick ett bra kontrakt som jag är nöjd med, säger mittfältaren.

Annons

Sjöbergs förra kontrakt sträckte sig över säsongen 2011. I dag förlängde Grönvitt avtalet med mittfältaren en säsong till.

– Han skrev på ett nytt 2,5-årskontrakt. Han var den enda av våra unga lovande spelare som inte hade kontrakt till 2012 så nu löste vi det också, säger sportchefen Hans ”Hansken” Johansson.

Han fortsätter:

– Vi vet att våra unga spelare är otroligt duktiga och kan få ett anbud vilken sekund som helst. Då är det bra att det är vi som styr om de ska gå och så att vi får betalt för dem. Men vi strävar självklart efter att ha dem kvar så att vi har ett bra VSK-lag.

Hur ser intresset för Sjöberg ut just nu?

– Det är ingen svensk klubb som anmält ett seriöst intresse.

VSK-löftet har varit inbjuden till både Manchester United och Newcastle United. Men nu väljer han alltså Grönvitt i 2,5 år till.

– Det är kul. Alla är schyssta och man har roligt. Det är det fotboll handlar om, säger han.

Är det bara VSK som gäller just nu?

– Det är VSK som gäller. Det andra är lugnt nu.

Skönt att kunna fokusera på enbart ditt spel i Grönvitt?

– Ja, det är klart. VSK är en skön klubb som det är roligt att spela i.

Sjöberg har gjort två mål i år. Och var ordinarie under flera matcher i våras. Senaste tiden har han börjat på bänken – men gjort inhopp i snudd på alla matcher.

– Man måste vara beredd på allting. Det handlar om hur man spelar på träningen, säger han.

16-åringens nya kontrakt innebär ett lyft lönemässigt. Enligt uppgift till VLT har VSK Fotboll gett Linus Sjöberg ett betydligt bättre kontrakt.

Stämmer det?

– Ja, det fick jag. Jag är nöjd. Jag fick det jag ville ha.

Tränaren Kalle Granath:

– Jag har inte haft några andra tankar än att Linus ska vara kvar. Han har utvecklats bra i år och jag hoppas att han fortsätter med det.

Han fortsätter:

– Det är jättebra att vi signar upp våra unga talanger. Det är VSK:s framtid och jag tycker det är väldigt bra agerat av styrelsen.