Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sura föll efter straffar

Seger mot Ore på straffar. Nu blev Blue Hammers själva utstraffade.

Surahammar Blue Hammers har legat i botten av hockeyettans fortsättningsserie, och inte blev det bättre efter hemmamötet med Söderhamn/Ljusne. Gästande Söderhamn satte matchens första mål när Robin Lindqvist sprätte in 0-1 efter fyra minuters spel. Sura spelade upp sig och jämnade ut siffrorna i den andra perioden genom nyförvärvade Kitsap Legzdins då han sköt 2-2.

-Kitsap spelade från start och han sprätte upp pucken i nättaket, säger Sura-tränaren Mattias ”Tjatte” Karlsson om målet.

Spelmässigt böljade matchen fram och tillbaka, så till den milda grad att matchen gick till straffar efter att Erik Fhürong räddat Sura från förlust med sitt 4-4 mål. Väl där var visade sig Söderhamn vara bättre i skyttet och satte två av sina straffar, medan Jarno Pikkarainen blev enda målskytt för Sura.

-Det blev bara en pinne för oss, säger ”Tjatte” Karlsson efter 4-5 förlusten.

Trots förlusten ser Karlsson ändå positivt på matchen.

-Nu skapade vi i alla fall och sköt mycket på mål. Vi vann skottstatistiken överlägset. Nu gäller det bara att vi lyckas sätta baljorna, säger han.

Finns det någon risk att ni blir seriens stryklag?

-Vi har ju inte vunnit mycket och vi får inte mycket gratis. Vi måste kriga oss till allt på isen. Men fortsätter vi som vi gjorde i dag så kommer det en trepoängare snart. Jag kan inte se att vi får stryk i varje match utan det är bara att köra på så går det till