Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sura har dubbelt så många sommarjobb

I Surahammar kommer ett 60-tal ungdomar få feriejobb i sommar. I Hallstahammar är det 30 – på halvtid.

– Det här är en konsekvens av att tekniska kontoret fått ta den största smällen vid de senaste nedskärningarna. Vi är medvetna om det här och det är ett prioriterat område inför nästa år, säger kommunalrådet Catarina Pettersson (S) i Hallstahammar.

I Surahammar är det ett 60-tal ungdomar som i kommunens försorg kommer att få feriearbeten. De kommer att få jobba sex timmar per dag i 14 dagar.

–Vi ligger på ungefär samma antal feriearbeten som förra året, berättar personalchefen Lisbeth Berg-Hedmark i Surahammar.

I Hallstahammar drog man förra året ner antalet feriearbetare drastiskt.

I år blir det ett 30-tal ungdomar som får feriejobb i 14 dagar, fyra timmar per dag.

–Vi kommer att prioritera det här inför nästa år. Problemet ligger just nu inte i antalet ungdomar och att betala deras lön, utan vår möjlighet att ge dem en bra arbetsledning under sommaren, säger Catarina Pettersson.

Båda kommunerna satsar i år på något som heter unga entreprenörer. Där ett antal ungdomar får chansen att förverkliga sina idéer som egna företagare.

–Vi ger ju också de ungdomar som går i årskurs åtta och nio möjlighet till sommarlovssysselsättning under två veckor där de tjänar 100 kronor om dagen och får göra lite småjobb på sin skola eller andra håll i kommunen, berättar Catarina Pettersson.

Sista ansökningsdag för feriejobben är den 31 mars.