Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sura landar nya kanonvärvningar

Suras hårdsatsning blir allt starkare. Nu har klubben signat Tobias Hjelm, Joakim Thörnroth och jättetalangen Albin Frödin.
- Under mina år inom innebandyn har jag aldrig varit med om det som händer just nu, säger tränaren Stefan Lindgren.

Sura har sedan tidigare värvat backen Martin Nilsson.

Dessutom har flera nyckelspelare skrivit på nya kontrakt med klubben.

Och nu har Sura gjort klart med ytterligare tre nyförvärv - som håller hög kvalitet.

- Under mina år inom innebandyn har jag aldrig varit med om det som händer just nu. Spelare söker sig självmant till oss, och vi har hamnat i en så fin sits att vi kan kräva snabba beslut från dem som vill spela med oss, säger Lindgren.

Han fortsätter:

- Min förhoppning är att vi kan spika truppen innan sista april. Vi siktar på en trupp på cirka 23 man. Det finns fortfarande några hål i truppen att fylla. Men ramlar de sista pusselbitarna på plats har vi fått ihop ett bättre lag än jag vågat drömma om.

Tobias Hjelm ryktades vara på väg att lämna VIB för Sura redan innan den gångna säsongen var slut.

Nu har den förre lagkaptenen skrivit på ett tvåårskontrakt med Sura.

- Känns toppen att få tillbaka Hjelm i laget, han har riktigt bra klubbhjärta för Surahammar.

Lindgren fortsätter:

- Han är en riktig lagspelare som alltid gör sitt yttersta. Han största styrkor sitter i hans fina speed där han ett bra passningsspel som öppnar upp för medspelarna - och han är även en erkänt stark boxplayspecialist.

Forwarden Joakim Thörnroth har meriter från U19-landslaget och superligan med VIB.

Han har skrivit ett ettårsavtal med Sura.

- Jättekul att få träna honom igen. En talang som har mer att ge och det är kul att han vill satsa hos oss i Surahammar. Hans styrkor sitter i spelsinnet där han har briljanta passningar som vi kommer att få nytta av, dels i powerplay där han kommer bli en viktig bricka. Men han är även en giftig avslutare när han bryter in och avlossar sitt fina dragskott.

Den kanske bästa värvningen - åtminstone på sikt - är en forward från Kungsör.

18-årige jättetalangen Albin Frödin.

- Jättekul att Albin valde att kliva på vår satsning i Surahammar. Han är en av de intressantaste spelarna i sin ålderskull (-92) i Västmanland, avslutar Stefan Lindgren.