Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sura söker entreprenör

Surahammars kommun försöker nu få rejäl fart på Långsjöprojektet.

– Vi håller på att leta efter någon inom byggmarknaden som kan tänka sig exploatera hela området, säger Martin Johansson, nybliven fastighetschef på Surahus och ansvarig för utvecklingen av området vid Långsjön.

Långsjön är Surahammars prestigeprojekt där man vill ge nya invånare möjlighet att få ett sjönära boende. Totalt finns det 40 villatomter och ett 10-tal grupphustomter.

Än så länge är området skogsbeklätt med en vandringsled som går rakt igenom.

– Det man bygger på i dag är åkermark och en tomt på cirka 800 kvadratmeter. Här är det naturnära och de största tomterna är på över 2000 kvadratmeter där det finns möjlighet till stora hus. Helt enkelt unikt. Dessutom är det bra kommunikation, Surahammar och Erikslund i Västerås ligger nära, säger Martin Johansson.

Det som står närmast på tur är att kommunen ska dra fram vägar, vatten och belysning till Långsjöområdets gräns.

Man letar nu efter en entreprenör som är villig att ta på sig att utveckla hela eller delar av Långsjöområdet.

– Jag är förhoppningsfull att vi ska hitta en entreprenör. Tror det är fler än vi som ser den potential som det här området har, säger Martin Johansson.

– Vi kommer den närmaste tiden att gå ut med information till dem som finns i vår tomtkö om vad som händer.

Till sommaren hoppas han att det ska börja byggas vid Långsjön.