Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sura-webbsida innehåller porr

Hemsidan surahammar.eu går till en pornografisk sajt. Men eftersom Surahammars kommun inte äger domänen kan kommunen inget göra.

– Vi äger ju vissa domäner som surahammar.se och surahammar.com, men den här äger vi inte, säger Sabine Dahlstedt, som arbetar med information och näringslivsfrågor i Surahammars kommun.

Enligt henne har Surahammars kommun förgäves varit i kontakt med webbhotellet Loopia som domänen är registrerad under.

– I vissa fall stänger de ner porrsajter, men den här ville de inte stänga ner, säger Sabine Dahlstedt.

Det är inte första gången Surahammars kommun råkar ut för något liknande. Surahammar.nu har vid tidigare tillfälle gått till en porrsajt, men stängdes då ner av Loopia, vilket enligt Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia, inte är möjligt den här gången.

– Materialet som ligger på hemsidan finns inte på våra servrar. Jag kan tänka mig att det ligger på servrar i USA. Om det skulle vara så att materialet låg hos oss då kan vi säga att vi inte vill ha det här, säger Jimmie Eriksson, kontorschef på Loopia.

Enligt Jimmie Eriksson kan Surahammars kommun inte göra något åt att hemsidan finns, eftersom det är kunden som äger domännamnet. Kunden har ett konto hos Loopia och använder webbhotellets gratistjänst för att administrera sig.

– Det är kunden som äger domännamnet och inte Surahammars kommun. Det vi rekommendera är att man vänder sig till toppdomänen för ett tvisteförfarande, säger han.