Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12 grader inomhus – kylan tvingar öppna förskolan att flytta

Stora brister i konstruktionen och bara 12 grader inomhus vintertid. Nu vill kommunen säga upp Familjens hus.

Annons

Familjens hus öppnade 2011. Den 12 maj invigdes de nya lokalerna med öppen förskola, ungdomsverksamhet och familjestöd. En verksamhet startad i samarbete med Sura församling och Ängsgårdens vårdcentral.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) har haft verksamhet i fastigheten. Öppenvården och öppna förskolan finns fortfarande i huset. Men åren har slitit hårt på fastigheten. Flera gånger i vinter har man tvingats stänga verksamheten då det bara varit 12 grader inomhus.

"Utifrån ett barn- och arbetsmiljöperspektiv så är detta oacceptabelt", skriver IFO-chefen Eva-Lena Odeling i en rapport till socialnämnden. Något nämnde höll med om på sitt senaste sammanträde där man beslutade att ge socialchefen i uppdrag att säga upp Familjens hus.

Öppenvården föreslås flytta till den verksamhet som i dag finns på Köpmangatan 1 och öppna förskolan vill man flytta in i Folkets hus.

Nu vill kommunen lämna Familjens hus.

--------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

--------------------------------

Mer läsning

Annons