Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin får hjälp av tv att söka sina rötter i Chile

För 36 år sedan adopterades Anna-Karin från Chile. Nu söker hon sina rötter med hjälp av tv:s Hans Fahlén i programmet "Spårlöst".

Annons

Trots en lycklig uppväxt tillsammans med föräldrarna i Surahammar har Anna-Karin många gånger undrat vem hon är, var hon egentligen kommer ifrån, berättar hon i tv-programmet.

"När jag fick min dotter Ronja blev jag snabbt ensamstående och då växte tankarna eftersom jag vet att min mamma också var ensam", säger Anna-Karin.

När programmet spelades in i somras hade dottern fyllt 17 år och de bor numera tillsammans i Västerås.

Anna-Karin har hela tiden vetat att hennes mamma Julia del Carmen var från Santiago och att hon hade en äldre halvsyster Veronica när hon blev bortadopterad. Det är dem hon ger sig ut på jakt efter tillsammans med Hans Fahlén från Kanal 7.

Anna-Karin och Hans Fahlén från Kanal 7:s

I ett videosamtal får hon veta att resan verkligen ska bli av när Hans ringer upp henne och säger "vi ska åka nu".

"Det bubblar över överallt här nu. Jag har fjärilar i hela kroppen.", utbrister Anna-Karin efter samtalet.

Man får se hur de två beger sig till mångmiljonstaden Santiago för att börja nysta i Anna-Karins bakgrund. Det är inte det lättaste uppdraget de har gett sig ut på. Något personnummer på mamman har de inte utan första anhalten blir kontoret för folkbokföringen i staden. Därifrån arbetar de sig vidare till polisen, via en adoptionsbyrå och ett sjukhus för att så småningom hamna på en radiostation där de går ett med en efterlysning av Julia del Carmen.

På Radio Chile fick Anna-Karin från surahammar hjälp med att efterlysa sin biologiska mamma.

"Jag har alltid känt mig rotlös i och med att jag inte vet hela min historia. Hittar jag den har jag nog sökt färdigt", förklarar Anna-Karin varför hon gett sig ut på den här omtumlande resan.

Anna-Karin slits hela tiden mellan hopp och förtvivlan när de söker efter mamman och halvsystern. Ena stunden ser allt väldigt ljust ut för att i nästa verka som att de nått en återvändsgränd. Hur det går för Anna-Karin på hennes resa i Chile får du veta på söndagskvällen, 12 februari, kl 21.

Läs också: Surafamilj i det "Det okända"

Text och tv för våra pluskunder: Göran gick från skeptisk till att tro på det övernaturliga

En och en halv timmes resa från miljonstaden Santiago får

--------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

--------------------------------------

Mer läsning

Annons