Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blir fel – över hälften har ju bredband i Surahammars kommun"

Bara 16 procent av hushållen i Surahammar hade fiberbredband 2016, påstod VLT i en artikel. "Fel!", enligt Erkki Visti (C).

Annons

Statistiken må vara rätt, men det blir ändå fel, menar Erkki Visti (C).

– De uppgifter vi har är att mer än 50 procent är anslutna i dag, säger Erkki Visti, andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den korta artikeln i VLT baserades på statistik från statliga Post- och telestyrelsen och placerade kommunen näst sämst i landet när det gäller fiberanslutning 2016.

Det som ställde till det var att uppgifterna om 16 procents anslutningsgrad var från oktober vilket inte framgick i texten.

Eftersom det pågår utbyggnad av fiberbredband var den siffran inte korrekt vid årsskiftet.

– Siffran 16 procent var säkert rätt i oktober, men det blir ju fel om man påstår att den är giltig för hela 2016.

Han vet inte hur många som hade fiberbredband vid årsskiftet, men i dag tre månader senare är det mer än hälften av alla hushåll, säger han säkert.

I fjol gick Telia och Bredbandsbolaget ut med erbjudande om fiberbredband till hushåll i Surahammars tätort. IP-Only kom med ett liknande erbjudande till hushåll i Virsbo och Ramnäs tätorter.

– Nu erbjuds resten av kommunen bredband via IP-Only – permanentboende, fritidshusägare och företagare. Om 55 procent av de permanentboende tackar ja kan det genomföras.

– Vi har legat dåligt till, men när det här är klara blir vi bäst i länet.

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons