Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felparkering kan ligga bakom mordet i Surahammar

Artikel 23 av 57
Mordet i Surahammar
Visa alla artiklar

En felparkering kan ha legat bakom mordet på Elena Åsberg i Surahammar. Det är en av polisens teorier, enligt Aftonbladet.

Annons

Elena Åsberg, 55, attackerades den 1 augusti vid en återvinningsstation på Omvägen i centrala Surahammar. En man i 30-årsåldern sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Återvinningsstationen på Omvägen i Surahammar där 55-åriga Elena Åsberg mördades på öppen gata den 1 augusti. Containrarna togs i beslag för teknisk utredning.

Vittnen ska ha pekat ut en bil som försvann från platsen i samband med mordet. Polisen ska sedan ha hittat spår av blod i bilen.

– Jag vill inte kommentera det. Vi har hållit en massa förhör och polisen har gjort en massiv utredningsinsats, analyserat och undersökt. Men jag kan inte kommentera mer i detalj. Det är en samlad bild av alla förhör och andra utredningar och analyser, säger åklagare Carin Lantorp till tidningen.

Läs mer: 30-åringen förnekar fortfarande brott

Enligt uppgifter till Aftonbladet är en av polisens teorier att mannen kan ha parkerat fel vid sopstationen – vilket Elena Åsberg då anmärkte på.

Kommunpolis Fredrik Borell kommenterar inte heller några teorier kring mordmotivet mer än att just motivet är en av de största pusselbitarna man arbetar med att få på plats nu.

– Vi har flera stora bitar att fortsätta arbeta med men motivet är nog en av de största ja, säger han och fortsätter:

– I och med att vi har en person i häkte har utredningen gått in i ett mindre hektiskt skede. Nu jobbar vi på lugnt och systematiskt för att komma framåt.

Elena Åsberg mördades på öppen gata i Surahammar.

Vet du mer? Tipsa oss här eller MMS/SMS:a 72021

Alla artiklar i
Mordet i Surahammar

Offret: Kvinna i 55-årsåldern

►Bostaden avspärrad

Annons