Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt mc-polisen som ägnar fritiden åt att köra fortast på landsväg

Till vardags är han mc-polis på Västkusten. Och varje ledig tid ägnas också åt motorcykel, fast av en helt annan kaliber. Björn Gunnarsson har de senaste åren tävlat i ”real roadracing” på Isle of Man. Senaste året i den tyngre tusenkubiksklassen. På lördag kommer han till Surahammar för att berätta om uppladdning och äventyr.

Annons

Över sex mil lång är den, den beryktade landsvägsbanan på Isle of Man. 200 kurvor där man i en snitthastighet på 195 kilometer i timmen ligger nära både träd och trottoarer. Det kallas landsvägsracing, eller real roadracing, och på Isle of Man hålls en av de absolut tuffaste tävlingarna.

Björn Gunnarsson på sin tusenkubikare från BMW, på Isle of Mans landsvägar.

Björn Gunnarsson, som till vardags är mc-polis i Göteborgsområdet, har gjort tolv lopp på ön sedan 2012. Förra året bytte han upp sig till den tyngre klassen och tävlade för första gången med sin nya 1000-kubikare från BMW.

Den här typen av tävlingar kräver naturligtvis grundliga förberedelser och den intresserade kan följa Gunnarsson arbete på hans blogg. På lördag finns också chansen att höra honom live i Surahammars Folkets hus. Då föreläser han om år av förberedelser, berättar anekdoter från tävlingar och tar med (den som vågar) på ombordfilmer.

Föreläsningen börjar kl 15 och arrangeras av MCHK Mälardalen i samarbete med Folkets Hus och Surahammars kommun.

Läs också: Stort behov av blodgivare: ”Vanligaste blodgruppen är den som är mest akut”

TV: Följ med på en av Björn Gunnarssons träningsrundor på Isle of Man 2016

Läs även: Nu får du själv välja nattvardsvinet i kyrkan – alkoholfritt eller inte [+]

Mer läsning

Annons