Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir Snickarbacken i Surahammar en pulkabacke

Pulkaåkning vid snickarbacken i Surahammar blir verklighet. Det nybildade Friluftsfrämjandet Surahammar kommer att ansvara för drift och säkerhet i backen.

Annons
Målsättningen är att det ska bli en pulkabacke redan under vintern 2017. Foto: Donnie Roberts / TT

Det var den 2 oktober i år som organisationen bildades som en del av Friluftsfrämjandet Region Mälardalen. Det är en icke vinstdrivande organisation som finansieras genom bidrag och sponsorer.

Friluftsfrämjandet kommer att ha ansvar för säkerheten och driften av snickarbacken i Surahammar där det nu kommer att bli möjligt att åka pulka.

– Vi är oerhört glada att kunna meddela att föreningen Friluftsfrämjandet Surahammar klivit fram för att ta ansvar för snickarbacken i Surahammar. Det har under flera år höjts röster för en uppstart av backen, tyvärr har ingen förening varit villig att ta på sig jobbet och ansvaret. Äntligen är vi i mål, säger Kommunstyrelsens ordförande Tobias Nordlander i ett pressmeddelande.

Målsättningen är att kunna erbjuda pulkaåkning redan under vintern 2017.

– Vi är jätteglada att vi nu har fått till ett avtal med kommunen om att få använda Snickarbacken. Vi vet att det finns ett stort intresse runt den och hoppas att alla de som varit aktiva i olika kanaler som till exempel sociala medier kommer och deltar i arbetet så att vi tillsammans kan göra verklighet av vår vision om att göra Snickarbacken till en naturlig samlingsplats för människor i alla åldrar och bakgrunder, säger Johanna Skottman, vice ordförande i Friluftsfrämjandet Surahammar i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons