Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surabo körde drograttfull – hade batong och knivar i bilen på rastplats

En 23-åring från Surahammar har dömts för bland annat rattfylleri och brott mot knivlagen efter att ha åkt fast på en rastplats utanför Enköping i somras. Själv påstår han sig inte veta hur narkotikan hamnat i hans blod.

Annons

Den 23-årige mannen från Surahammar stoppades i slutet av juni i år i sin bil på en rastplats utanför Enköping. I blodet hade han thc, som är den aktiva substansen i cannabis, och i bilens handskfack fanns en batong och två knivar. Han åtalades senare för ringa narkotikabrott, rattfylleri och brott mot knivlagen.

Läs också: Man greps för drograttfylleri – passagerarna var beväpnad med kniv

Själv hävdar 23-åringen att han aldrig använt narkotika. Hans teori är att han på något sätt fått i sig substansen av misstag i samband med att han festade med många okända människor under midsommarhelgen. Dessutom rökte han under festhelgen en stor mängd cigaretter, cigaretter som både var hans egna och som han lånat av andra.

Gällande batongen säger 23-åringen att han hade den för att försvara sig själv och knivarna hade han i syfte att mecka med bilen.

Läs också: 30-åring misstänks för drograttfylleri

Uppsala tingsrätt skriver att 23-åringens berättelse om att han skulle fått i sig cannabisen ofrivilligt saknar trovärdighet och är osannolik. Detta bland annat på grund av att utsagan saknar detaljer och är "allmänt hållen", som man uttrycker det. Det råder dessutom inget tvivel om att han kört bil samma dag, varför han även ska dömas för rattfylleri.

Vad gäller innehavet av batongen och knivarna anser tingsrätten att det är utrett att mannen förvarat föremålen lätt åtkomliga i handskfacket i sin bil på rastplatsen utanför Enköping. Innehavet har inte varit befogat, resonerar man.

Läs också: Tonårspojke körde avställd bil med körförbud – misstänks även för drograttfylleri

23-åringen döms för rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen till dagsböter på 4 500 kronor.

Mer läsning

Annons