Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varför finns det ingen gång- och cykelväg här?"

Dalavägen i Surahammar behöver en gång- och cykelväg i anslutning till Enbärsvägen. Det tycker Henrik Sjögren Lundemo som lämnat in ett medborgarförslag.

Annons

Många promenerar utmed Dalavägen, gärna med sina hundar. Men vägens östra del, mellan Magnetgatan och Enbärsvägen, är dåligt belyst och trafiken förbi går fort. Därför tycker Surabon Henrik Sjögren Lundemo att där behöver skapas en väl upplyst gång- och cykelväg utmed Dalavägen.

På en karta har han markerat sträckan utmed Dalavägen som han tycker behöver kompletteras med en bättre väg för promenerande och cyklande. Dock påpekar han att det räcker med att ha en gång- och cykelväg på ena sidan av vägen.

Dalavägen, mellan Magnetgatan och Enbärsvägen, behöver en upplyst gång- och cykelväg anser Surabon Hanrik Sjögren Lundemo i ett medborgarförslag. (Karta från google maps)

"Trafikanterna håller hög fart och därmed är risken stor för fotgängare som ofta går där med sina fyrfota vänner. Många går just där för att ta sig till gång- och cykelvägen som leder till exempelvis Willys och Netto. Därför borde 'vi' budgetera för att skapa en asfalterad gång/cykelväg med belysning för denna sträcka omgående", skriver Sjögren Lundemo i det medborgarförslag han lämnat in till kommunen.

Årets sista möte i kommunfullmäktige hade medborgarförslaget uppe på dagordningen och valde då att lämna över förslaget till kommunstyrelsen för beredning av ärendet.

Mer läsning

Annons