Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svalt intresse för lägenhetsköp

I torsdags kväll hade Mimer möte med några av sina hyresgäster på Bäckby. Det gällde hyresgästerna på Välljärnsgatan 41–45 samt Stångjärnsgatan 518–552 och 574–608 som nu kan få friköpa sina lägenheter.

Mötet var dock inte särskilt välbesökt. Av de 54 lägenhetsinnehavare som informationsmötet gällde deltog endast sju i mötet och två till kom när mötet slutade, så uppslutningen var inte stor.

–Nej, men det var väl ungefär som förväntat, säger Ulf Magnusson, vice vd på Mimer.

Syftet med mötet var att Mimer skulle informera hyresgästerna om husen på Bäckby som de vill ska ombildas till bostadsrätter.

– Vi presenterade priser på vad fastigheten kommer att kosta att köpa, en preliminär kalkyl och priser på respektive lägenhet samt hur det skulle se ut i en tänkt för-ening, säger Ulf Magnusson.

Några av dem som erbjudits att köpa lägenheterna tycker att husen är i dåligt skick och vill att Mimer ska åtgärda det först, innan försäljningen.

På tisdag ska även hyresgästerna på Vallby få information om att köpa sina lägenheter. Erbjudandet att köpa sin lägenhet på Bäckby kvarstår till den 30 juni 2012.

–De har ju nästan två år på sig att bestämma sig. Att bilda en förening är en lång process och tar sin tid. Och vi vill att de ska ta god tid på sig, säger Ulf Magnusson.

Hur många vet ni är intresserade av att köpa lägenheter?

– Det vet vi inte exakt i den här fastighetsbildningen, säger Ulf Magnusson.