Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svår match för Tillberga mot stukade guldfavoriten: ”Hammarby är svaga borta”

Tillberga mot Hammarby, två lag som gått under förväntan möts i kväll i ABB Arena Syd.

Åtta av 14 elitserietränare tippade inför säsongen Hammarby som guldvinnare.

Nu, när halva grundserien spelats, ligger Bajen på en åttondeplats i tabellen och har inte lyckats vinna en enda bortamatch utan förlorat tre och spelat tre oavgjorda.

– Det är ju något som ökar våra chanser, att de är så svaga borta och inte har kunnat vinna, säger Tillbergatränaren Per Fosshaug.

TB:s hemmafacit är dock inte heller särskilt muntert, två vinster och fyra förluster.

Tillberga och Hammarby möttes för drygt tre veckor sedan i en regnig match på Zinkensdamm som Hammarby vann med 4–1. I den matchen saknades Bajens skyttekung Patrik Nilsson, som nu är tillbaka.

– Han var ju inte med senast och det är klart att det blir lite annorlunda. Även om Hammarby spelat okej utan honom så vet vi att han gör dem mycket starkare, säger Fosshaug.

TB dras varken med några skador eller sjukdomar och kan ställa upp med fullt lag. Den enda förändringen jämfört med annandagsförlusten mot VSK är att Mattias Wiberg går in istället för Fredrik Rydberg från start.