Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till personalen på avd 10, Centrallasarettet i Västerås

Förändringarna inom division Medicin beror på att divisionen till följd av lågkonjunktur och finanskris ska minska sina kostnader.

Ett sätt att göra det är att endast använda vikarier från landstingets vikariepool när det är nödvändigt för att klara vården. I stället ska avdelningar som ingår i ett samverkansområde i första hand hjälpa varandra vid personalbrist.

För att detta ska fungera kommer personalen att få utbildning och praktik på de samverkande avdelningarna. Kompetensen bibehålls och utvecklas sedan genom att man regelbundet har tjänstgöringsutbyte mellan berörda avdelningar.

Med detta system blir patientsäkerheten högre än idag, då man oftare använder vikarier från personalpoolen. Jag har förståelse för att för-ändringen skapar oro och otrygghet, men lovar att göra vad jag kan för att omställningen ska gå så smidigt som möjligt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel