Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svart framtid för Björnön

Nu ska kommunen sätta p för dåliga parkeringsmöjligheter på Björnön. Parkeringen vid badet ska få asfalt.

Ombyggnationen är en del i ett utvecklingsprojekt som pågår på Björnön. Nu vill man till att börja med få lite struktur vid badplatsen.

– Den här platsen har varit väldigt rörig tidigare. Beroende hur folk har ställt sig har det fått plats ungefär 30 bilar. Vi räknar med att det ska få plats ungefär 70 när vi är klara, säger Lars Ljung, nämnstrateg på kultur-,idrotts- och fritidsnämndens stab.

Strukturen ska skapas med bland annat stopplankor och asfaltering. Det ska också bli lite gröna stråk mellan parkeringarna, en ny avfart och en ordentlig plats för bussen att plocka upp passagerare. Dessutom ska det anläggas handikapprutor.

– Det här kommer att kosta drygt en miljon kronor. Vi kommer att köra på för fullt och ska vara klara om några veckor. Sen kommer vi vänta med andra upprustningar. Vi vill inte vara där och väsnas när det är badtemperatur.