Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svart och vitt som grund

Hemma hos Anette Eriksson i Västerås toppas det svartvita med rött, randigt och prickigt i mängder.
”En del tycker inte om svartvitt, men jag kommer alltid tillbaka till det”, säger Anette.

I en tegelvilla på Talltorp bor inredaren Anette Eriksson med sin familj. Dit flyttade de för två år sedan när lägenheten de bodde i blev för liten. Men huset behövde renoveras. Först gjordes övervåningen i ordning så alla hade varsitt sovrum. Lagom till Anette kom hem från BB med minstingen Olle revs köket ut. Då var det kokplatta och kylskåp i tvättstugan som gällde. Det gamla teakköket revs ut och ersattes med ett vitt kök.

– Det är ett rätt litet kök, därför är mycket inbyggt för att få det enhetligt. Då känns det större.

Anette öppnade också upp mellan kök och vardagsrum.

– Jag ville ta bort väggen för att kunna stå i köket och laga mat och diska och ändå har kontakt med övriga.

Kök, vardagsrum och matrum ligger nu i en vinkel. Här finns det plats för hela familjen runt ett stort matbord eller i någon av sofforna. Mellan köket och matrummet finns också en golvyta för barnen att leka på. De har också ett lekrum på bottenvåningen som även används som gästrum.

– Det var viktigt att ha ett gästrum eftersom ingen av oss är från stan. Vi har besök minst en gång i månaden, då är det inte så roligt att lägga ut madrasser i vardags-

rummet.

Anette gillar svart och vitt som blandas med starka accenter. Visst har hon försökt med dovare toner som brunt, lila och beige men hon återvänder alltid till det svart-vita.

– Just nu ser det ut som om jag bara gillar svart, vitt, rött och prickigt. Jag gillar att ha en neutral bas. Och få ett helt nytt uttryck med till exempel grönt eller någon annan färg som accentfärg.

Anette älskar inredning och hon shoppar gärna detaljer i hemmet. En favorit är butiken Lena Orange i Högbo bruk utanför Gävle. Där har Anette köpt många av sina kuddar.

– Jag köper det jag faller för. I bland hittar jag något hos mormor eller i någon butik. Sen har jag mycket undanstoppat som jag kan ta fram igen. Och så kan man byta saker från rum till rum. Då känns det som nytt.

Men hur mycket hon inreder hemma är olika. Nu senast sydde hon nya gardiner till vardagsrummet. Vita med svarta prickar.

– Det går i perioder. Jag får utlopp för mycket på jobbet. Så ibland är det stiltje här hemma, även om andra inte tycker det. Jag ändrar alltid efter säsong, som nu till våren, då vill jag ta in lite fräscha blommor och fina textilier.