Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk scenkonst i möte efter skådisupprop

Svensk scenkonst kallade på onsdagskvällen till ett extra styrelsemöte med anledning av att 456 kvinnliga skådespelare skrivit på ett upprop mot sexuella övergrepp i teater- och filmvärlden, skriver SVT.

– Jag är i allvarlig chock efter det jag har tagit del av det här. Det tror jag att jag delar med alla som läst det. Jag har aldrig någonsin läst något så fruktansvärt inom scenkonstområdet som detta, säger ordförande Stefan Forsberg till SVT.

Enligt Stefan Forsberg är planen att arbetsgivarorganisationen ska börja ta tag i frågorna redan på torsdagsmorgonen.

– Jag kan bara konstatera att de strukturer och det sätt som vi försöker jobba med i de här frågorna inte alls fungerar, säger han.

Sofia Helin, Lena Endre, Marika Lagercrantz och Marie Göranzon är bara några av de skådespelare som skrivit under uppropet i Svenska Dagbladet. I uppropet framkommer även flera anonyma berättelser om grova kränkningar och sexuella övergrepp inom teater- och filmbranschen.