Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskarnas favoritsemla – den traditionella

Semla, semmelwrap eller nachosemla? Med bara en vecka kvar till fettisdagen har 1 100 personer fått tycka till – och de flesta är överens: En semla ska bestå av grädde, mandelmassa och florsocker på locket.

Det visar Coops Matometer, där 1 100 personer fått tycka till inför fettisdagen om vilka ingredienser som är viktigast i en semla.

Semmelwraps och nachosemlan är bara några nya varianter som dykt upp på senare år som komplement till den "riktiga" semlan.

Den färska undersökningen ger dock ett klart och entydigt svar om att svenskarna helst vill ha traditionella ingredienser.

77 procent av de tillfrågade ville ha grädde till semlan. 75 procent ansåg mandelmassan är ett måste och 72 procent florsocker på locket.

Brödet är mer flexibelt. Sött vetebröd med kardemumma tycker hälften av deltagarna i intervjun medan en av fyra helst ser vanligt sött vetebröd.

Det var de i åldern 66-75 år som röstade för grädde, mandelmassa och lock med florsocker.