Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson kan sluta efter säsongen

Tre segrar från superettan - VSK Fotboll har lyft både på och utanför planen. Men går Grönvitt upp i superettan kan ordföranden Eva Svensson tacka för sig.

Annons
Eva Svensson.

VSK Fotboll stod på ruinens brant när Svensson och den nya styrelsen tog över.

I dag ser det bättre ut. Grönvitt leder norrettan, har spelat in flera talanger i och runt startelvan och höjt publiksnittet.

Nu kan Grönvitt snart fira superettaavancemang. Då berättar Svensson i en stor VLT-intervju om första halvåret som ordförande.

– Helt otroligt. Helt vansinnigt roligt, säger hon.

Och fortsätter:

– Vårt mål var ju faktiskt att säkerställa division 1-spel. Allt ovanför det är bara bonus.

Men situationen i VSK har tagit kraft av styrelsemedlemmarna.

Lyckas Eva Svensson hjälpa till att föra upp klubben i superettan öppnar hon för att lämna över ordförandeskapet till någon annan.

– Det avgör ju medlemmarna, men jag vill säkerställa det arbete som vi har gjort. Jag vill bilda ett oberoende ekonomiråd som ligger utanför klubben. Som tittar på klubben kritiskt så att den inte gör de här vurporna stup i kvarten. Avtalen ska vara sunda och ekonomin i ordning så att det inte blir de här vansinnes-grejerna som är lätt hänt bara för att man säger att man är så grönvit. Så tror man att det räcker med en flagga, men det betalar inga räkningar. Lite sådana där grejer vill jag säkerställa innan jag lämnar tillbaka klubben till någon annan.

Så om ni går upp och du känner att klubbens ekonomi är under kontroll så hoppar du av?

– Ja, det tror jag att jag skulle vilja. För det här har varit tungt. Jag har kokat många korvar, städat många förråd i år och tänkt många stora tankar samtidigt. Jag tror att vi är svettiga allihop – fast väldigt glada.

Hela intervjun med Eva Svensson finns att läsa i dagens (fredag) pappersupplaga av VLT.

Mer läsning

Annons