Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige föll i VM-finalen

Det blev inget VM-guld för Oscar Gröhn, Stefan Edberg och de andra i det svenska U23-landslaget.

Hemmanationen Ryssland stod för motståndet när det svenska U23-landslaget på tisdagen spelade VM-final. Matchen var jämn men Sverige lyckades gå upp i en 3-1-ledning i den första halvleken. Sedan vände det.

Ryssland kom tillbaka och satte mer och mer press på svenskarna, detta samtidigt som Sverige i den andra halvleken drog på sig en rad onödiga utvisningar. Trots det ledde Sverige med 4-3 i slutminuterna och guldet kändes som om det var i hamn. Då kom kallduschen.

-De får en billig skitstraff på övertid. En straff som man verkligen kan diskutera och som de sätter till 4-4, säger VSK Bandys Stefan Edberg.

I den efterföljande förlängningen lyckas hemmalaget sedan göra 5-4, och guldet var definitivt borta för Sverige.

- Det känns riktigt tungt. Det är jobbigt att spela när det känns som om man har allt emot sig. De har både publiken och domaren på sin sida och då är det tufft för oss att vinna borta, säger Edberg.