Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svett och slit för festen

Bakom kulisserna på Power Meet arbetar ett stort gäng som ska se till att allt under arrangemanget går som smort. Ordningen ska säkras, vägar spärras av och besökare tas om hand.

Det är sen eftermiddag och Anna Lundin, som i vanliga fall arbetar i receptionen på Mälarcampingen i Västerås, står under ett vitt tält och väntar på att ta emot besökare. Här, vid incheckningen, har hon jobbat under två upplagor av Power Meet och det är något av en familje-

angelägenhet.

– Min pappa är här som ordningsvakt och även min bror arbetar under Power Meet, berättar hon.

Arbetspassen är uppdelade i två skift och Anna Lundin arbetar mellan klockan 7 och klockan 20, tillsammans med Lisa Eriksson och Ulf Eddebring. Lisa Eriksson har jobbat på Power Meet i fem år och började första året med att städa. För hennes del är det inte så mycket bilarna, utan människorna som lockar.

– Det roligaste är folket man möter. Slitigast blir det nog när det är långa bilköer till incheckningen, varmt och mycket avgaser. Men mötet med människorna väger upp, säger hon.

I campingens restaurang hittar vi Sabina Eriksson och Peter Sandström. I dag när Power Meet sätter i gång räknar de med arbetsdagar som är uppåt 16 timmar långa.

– Det är andra gången som jag är här och hjälper till under Power Meet. Det är arbete kombinerat med semester, berättar Peter Sandström, som serverar, diskar och håller ordning i restaurangen.

Sabina Eriksson ska stå i köket och laga mat. Hon tror att det blir fullt ös de närmaste dagarna.

– Sammanhållningen mellan oss som jobbar är det som gör att man orkar, säger hon.

Campingens allt-i-allo heter Lasse Eddebring och har varit med på Power Meet sedan 1986. Hans främsta arbetsuppgift är att som ordningsvakt se till att säkerheten hålls. Det gäller både brandsäkerhet och att skapa trygghet för besökarna. Ordningsvakterna är exempelvis sjukvårdsutbildade.

– Vi försöker hela tiden ligga steget före för att kunna förebygga olyckor. För varje år som går har vi förbättrat vårt arbete, berättar Lasse Eddebring.

Strax utanför campingen står Tommy Norgren. Tillsammans med sina kolleger har han satt ut avspärrningar och skyltar samt sett till att vägarna inte blockeras.

– Vi har jobbat med det här sedan i måndags och jag som gör det här första året kan nog säga att det har varit mycket att göra. Arbetet fortsätter under hela veckan, säger han.

En annan del av Power Meet är de många försäljningsstånden.

– För oss är det här ännu en dag på jobbet, men Power Meet är en av Europas största happenings för bilentu-siaster och många kommer till våra stånd för att köpa något, säger T-shirtförsäljaren Anders Widén.

Företaget står med fyra försäljningsstånd på olika håll i stan och sysselsätter drygt tio personer, bland annat Anders Widéns systerdotter Rebecca Jansson.

– Det är aldrig tråkigt att jobba under Power Meet även om det kan bli stressigt ibland. Det händer något hela tiden och man kan alltid titta på bilarna om man har lite att göra, säger hon.