Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svettproblem behandlas åter

Hudkliniken på sjukhuset i Västerås kommer åter att behandla personer med svåra svettbesvär efter att nya nationella riktlinjer tagits fram.

För att spara pengar beslutade landstingspolitikerna för fem år sedan att kliniken skulle upphöra med denna typ av behandling. Sedan dess har patienter i stället fått betala själva och många har valt att åka till Danmark för hjälp.

Men från och med i vår kan personer som uppfyller vissa kriterier, som lider av underarmsvett och svår handsvett, få behandling på hudkliniken i Västmanland.

– Vi tänker sätta i gång i april och vi uppskattar att 70–80 patienter om året kommer att behandlas, säger överläkaren Ali Guuled till P4 Västmanland.

Han uppskattar att kostnaden för att behandla svettbesvär i händer och armhåla blir cirka 300 000 kronor om året. Uttalad svettning, hyperhidros, är en ärftlig sjukdom som drabbar cirka 3 procent av befolkningen.MAria Björkman