Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska förlorade mot Gröndal

Målvakten Aly Keita storspelade. Det räckte ändå inte. Syrianska IF förlorade för första gången i norrettan i år.
   – Det här var riktigt jobbigt, säger Keita efter 1–2 mot Gröndal.

Utan Keitas storspel på åkerliknande Aspuddens IP hade det slutat med större siffror. Innan kvarten spelats hade han räddat tre frilägen, och han fortsatte att rada upp parader under resten av första halvlek.

– Visst gick det bra för mig, jag gjorde mitt, men det spelar inte så stor roll nu. Vi står här utan poäng, och det känns inte bra, säger han efter slutsignalen.

Västeråsarna gjorde en riktigt dålig första halvlek. Fick aldrig tryck i anfallen och kom ofta fel i positionerna. Stockholmslaget gick mycket på djupet, och Syrianska hade problem att försvara sig mot det.

– Vet faktiskt inte vad vi sysslade med, det var inte många rätt i början.

Kom något bättre in i det efter hand, men då gjorde Gröndal 1–0. Förre VSK-lånet David Carlsson nicktouchade omarkerad in en frispark i 41:a minuten.

– Ruggigt onödigt, säger Keita om målet.

Syrianska snackade ihop sig i paus och satte fart på riktigt i den andra. Innan Mattias Mete nickade in 1–1 efter en timmes spel hade västeråsarna skapat fyra tunga mållägen, så kvitteringen var mer än rättvis.

Syrianska fortsatte bra så gott det gick på underlaget. Menhal Muqdisi och Suleyman Aslan hade var sitt jätteläge. Gröndal hade ingenting framåt. Men så från ingenstans kom 2–1 – till Gröndal.

Efter en frispark fick mittbacken Joel Wallerius bra träff och bollen gick in i Keitas ena hörn. Målet kom tio minuter innan slutsignalen.

– Ett lika onödigt mål som det första. Vi borde haft minst en poäng här och att förlora på två skitmål känns värdelöst, säger Keita besviket.

Syrianska tappade farten några minuter efter målet men samlade sig och gick stenhårt för en slutforcering. Rigest Hysko och August Bergman byttes in för att få tyngd framåt. Gröndal var pressat och Suleyman Aslan fick bästa läget när han nickade en hörna utanför i bra läge.

– Det var en sån där dag när ingenting funkade, vi skulle inte ha någon poäng.

Keita anser ändå att Syrianskas start i norrettan är godkänd.

– Jo, men vi hade räknat med den här matchen, och om vi vunnit hade det varit så väldigt mycket bättre, säger han.

Norrettan

Gröndal–Syrianska 2–1

Matchens lirare: Aly Keita.