Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska jagar Peter Markstedt

Syrianska vill ha Peter Markstedt som ny tränare. Men enligt uppgifter till VLT kommer han inte att tacka ja. – Det lutar åt att jag tar ett sabbatsår, säger Markstedt.

Syrianska har haft vissa problem med tränarfrågan de senaste åren. Division 1-klubben har tvingats till flera akuta lösningar och inte haft någon större kontinuitet på den positionen.

Nu letar Syrianska efter en stabil fotbollstränare som man kan skriva ett flerårigt kontrakt med.

Ett av namnen som klubben jobbar på: profilen Peter Markstedt. Han tränade senast Franke i division 3 och hade även ett uppdrag med VSK Fotboll under hösten.

Nu vill Syrianska, som även jagade Markstedt förra säsongen, ha in honom som ny tränare. Parterna har träffats tidigare under veckan.

– Det stämmer. Vi pratade lite löst. Men på grund av min civila situation blir det svårt att tacka ja, säger Markstedt.

Och utvecklar:

– Jag har två jobb och det går inte att kombinera med ett tränaruppdrag på exempelvis division 1-nivå. Ska jag satsa på fotbollen vill jag jobba med det på heltid. Tyvärr finns det ingen klubb i stan som har de ekonomiska medlen som krävs för det.

Markstedt har många järn i elden. Förutom sitt heltidsjobb på Folksam driver han ett klädföretag på nätet.

– Det har varit oerhört mycket på slutet. Tidigare i höstas var jag nära att gå in i väggen med två jobb och dessutom två tränaruppdrag. Just nu lutar det åt att jag tar ett sabbatsår med fotbollen.

Så du har tackat nej till Syrianska?

– Nej, det har jag inte gjort. Jag har varken sagt ja eller nej. Samtidigt har jag ännu inte fått något konkret kontraktsförslag.

Zeki Turan, som jobbar i Syrianskas sportkommitté, säger så här om Markstedt:

– Vi har ju haft honom på tapeten flera gånger tidigare. Han är väldigt intressant för oss men vi jobbar även med andra namn. I dagsläget har vi inget huvudspår.

Zeki Turan berättar att klubben helst ser ett lokalt namn på tränarposten. Klubben för diskussioner med sex olika personer. Tre utifrån och tre från stan.

– Vi har träffat alla sex. Det skulle vara absolut bäst med en lokal tränare. Det känns mer tryggt om personen finns i stan, slipper pendling och annat som stör.

När vill ni ha klart med ny tränare?

– Helst inom en vecka. Vi har för avsikt att skriva ett tvåårskontrakt med den personen vi väljer. Vi måste få lite mer kontinuitet i klubben, säger Zeki Turan.