Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska slog serieledarna

Här är Syrianskas tunga skräll i norrettan.
Laget slog serieledaren Hammarby TFF med 1–0 på bortaplan.
– Vi gjorde en näst intill hundraprocentig match, säger tränaren Michael Rosenberg.

Annons

Syrianskatränaren trodde på seger inför den tuffa fajten mot HTFF – och han fick rätt.

Joonas Botold blev matchvinnare när han satte enda målet på straff i den 28:e minuten.

– Mattias Mete kom fri i straffområdet och skulle precis skjuta när han blev fälld bakifrån. Solkar straff och Botold satte den högt i ena hörnet, säger Rosenberg.

Han berättar att Syrianska kunde haft ledningen med ett par mål i den första halvleken.

– Vår första halvlek var riktigt bra. Alla spelarna slet verkligen som djur och vi hade flera vassa kontringar som borde resulterat. ”Drago” (Dragomir Draganov) brände flera heta lägen, säger Rosenberg.

Rosenberg hade studerat HTFF noga och hade planen klar för hur Syrianska skulle ta tre poäng.

– Jag såg HTFF när de mötte Arameiska-Syrianska. Då hade de stora problem när Arameiska spelade med ett lågt försvarsspel. Det gjorde vi också nu och de blev väldigt frustrerade när vi krympte ytorna så pass mycket, säger Rosenberg.

Tio minuter in på den andra halvleken tvingades Dragomir Draganov avbryta matchen efter att ha kolliderat med Hammarbys målvakt.

– Det var en riktigt otäck smäll. Drago blev utburen på bår och han var ganska yr i huvudet. Det var dock inget oschyst i närkampen. Båda satsade lika hårt, säger Rosenberg.

Är derbyt mot VSK nästa helg i fara?– Det tror jag inte. Jag räknar med att Drago spelar då.

Syrianska fick ett hårt tryck mot sig i slutet av matchen – men redde ut det.

– Vi tappade organisationen sista tio minuterna men starkt att vi klarade att hålla emot. Vi är grymt nöjda med den här segern.

Och i och med segern hjälpte man lokalkonkurrenten VSK. Vinner Grönvitt med minst två mål mot Valsta Syrianska på måndag går laget upp i serieledning.

– Ha ha ja se där. Nu kan det ju bli ett väldigt intressant derby nästa helg, säger Rosenberg.