Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska starkast mot IK Frej

Andra raka segern. Tredje matchen i rad de håller nollan. Syrianska vann hemma mot IK Frej med 1–0 på söndagskvällen.
– Underbart, säger matchvinnaren Serop Budur.

I första halvlek hade hemmalaget svårt att få i gång det egna spelet och skapa målchanser.

Men i andra halvlek var det ett helt nytt Syrianska som klev ut på Swedbank Park. Därför blev det seger.

– Frej hade hög press i första halvlek och vi lyckades inte komma runt på deras kanter. Det pratade vi om i halvtid och lyckades sedan mycket bättre med det i andra, säger tränaren Peter Ankréus.

Matchens enda mål kom i 62:a minuten. Högerbacken Semir Ajanic fick till ett bra inlägg som Serop Budur kunde nicka in, helt omarkerad, från nära håll inne i straffområdet.

– Underbart, är Budurs enkla kommentar om målet.

Han blev även utsedd till matchens lirare.

Din insats?

– Jag är nöjd med min egen insats och tycker att jag gjorde bra ifrån mig. Sen var det väldigt enkelt att spela tillsammans med Matias (Bulun, mittfältspartner).

Varför?

– Han ger mig mycket tid tack vare hans passningar som alltid sitter rätt. Vi spelade bra tillsammans på mitten, han ska också ha en eloge.

Syrianska gick tack vare segern upp på en femteplats i division 1 norra. De rödgula har tre poäng upp till serieledaren Väsby United.