Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann derbyt

Rekordpubliken 6 441 personer såg Syrianska-VSK Fotboll. Då avgjorde Menhal Muqdisi derbyt med sina två mål.

Inramningen runt matchen var fantastisk - med två starka klackar och rekordpublik.

På planen dominerade VSK Fotboll med ett väldigt stort bollinnehav - men Syrianska var betydligt mer effektivt och vann med 2-1.

De stora derbyhjältarna blev Menhal Muqdisi och Aly Keita.

Forwarden Muqdisi sköt två mål - och målvakten Keita var en levande vägg och stoppade allt utom Axel Johanssons 2-1-reducering med tio minuter kvar.

Muqdisi inledde målskyttet i den första halvleken. Muqdisi och Mattias Mete samarbetade snyggt och väggspelade fram Muqdisi till ett friläge som han satte säkert i vänstra hörnet. 1-0 stod sig till paus.

Muqdisi som varit bänkad efter värvningen av Dragomir Draganov tog en gruvlig revansch. I den andra halvleken nätade forwarden igen när han förvaltade Serop Budurs inlägg på bästa sätt genom att stöta in en högervolley otagbart för Oskar Wahlström.

Nu är Syrianska IF inblandade i toppstriden av division 1 norra. VSK kommer att tappa sin serieledning efter att Hammarby TFF och Sirius mötts i morgon.

Noterbart är att Syrianska under nye tränaren Michael Rosenberg nu vunnit fem av sex matcher under höstsäsongen.