Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann derbyt

Rekordpubliken 6 441 personer såg Syrianska-VSK Fotboll. Då avgjorde Menhal Muqdisi derbyt med sina två mål.

Annons

Inramningen runt matchen var fantastisk - med två starka klackar och rekordpublik.

På planen dominerade VSK Fotboll med ett väldigt stort bollinnehav - men Syrianska var betydligt mer effektivt och vann med 2-1.

De stora derbyhjältarna blev Menhal Muqdisi och Aly Keita.

Forwarden Muqdisi sköt två mål - och målvakten Keita var en levande vägg och stoppade allt utom Axel Johanssons 2-1-reducering med tio minuter kvar.

Muqdisi inledde målskyttet i den första halvleken. Muqdisi och Mattias Mete samarbetade snyggt och väggspelade fram Muqdisi till ett friläge som han satte säkert i vänstra hörnet. 1-0 stod sig till paus.

Muqdisi som varit bänkad efter värvningen av Dragomir Draganov tog en gruvlig revansch. I den andra halvleken nätade forwarden igen när han förvaltade Serop Budurs inlägg på bästa sätt genom att stöta in en högervolley otagbart för Oskar Wahlström.

Nu är Syrianska IF inblandade i toppstriden av division 1 norra. VSK kommer att tappa sin serieledning efter att Hammarby TFF och Sirius mötts i morgon.

Noterbart är att Syrianska under nye tränaren Michael Rosenberg nu vunnit fem av sex matcher under höstsäsongen.