Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann efter drama

Tre poäng. Två skadade målvakter. En utvisning.
Det var dramatiskt när Syrianska IF vann med 3–2 borta mot nykomlingen Akropolis.
– Det här är vi riktigt nöjda med, säger tränaren Peter Ankréus.

Förstekeepern Aly Keita stukade tummen på fredagsträningen och började på bänken. Sivan Assad inledde men fick inte spela många minuter innan han spräckte läppen i en närkamp. Assad fick åka till sjukhus och Aly Keita hoppade in trots skadan.

– Aly gjorde det bra ändå – han behövde aldrig använda händerna i första halvlek, säger Ankréus.

Akropolis inledde starkt och tog ledningen med 1–0. Västeråsarna kom tillbaka och Mattias Bulun dundrade in 1–1 i 10:e minuten och Richard Hurlins inlägg boxades av Akropolis målvakt på en försvarare och in i mål till 2–1 för Syrianska.

Vallbylaget hade kunnat ha en större ledning än 2–1 i paus.

– Sista halvtimmen i första halvlek var vi riktigt bra. Bästa spelet i år, särskilt framåt där vi inte fått det att klicka tidigare, säger Ankréus.

Syrianska fortsatte bra med rörligt anfallsspel och vassa kombinationer. Kutshi Kanga gjorde sitt första mål i Syrianskatröjan till 3–1 i 78:e minuten, men avgjort var det inte.

Avslutningen blev lika dramatisk som öppningen av matchen. Ciaran McGuigan blev målchansutvisad och Akropolis gjorde 2–3 på den efterföljande straffen.

– Straffen var riktigt dömd. Men det var fel spelare som åkte ut. Det skulle har varit Semir Ajanic, det var han som stod för fällningen. Otur för Ciaran som blir avstängd en match.

Akropolis öste på med en man mer men då klev Aly Keita fram.

- Det blev många enhandsräddningar. Vi bara försvarade oss och kontrade sista minuterna.

På Akalla Gårds bollplan kom Syrianskas första seger mot en nykomling i årets serie. Det har tidigare blivit en förlust (Karlstad) och ett kryss (Luleå).

– Kan väl säga att vi har brutit en trend. Det här är vi riktigt nöjda med, säger Ankréus.

Nästa söndag väntar Boden på hemmaplan. Hur det blir med målvakterna då är för tidigt att säga, enligt Ankréus.

– Vi får avvakta veckan men Sivan borde nog kunna spela i fall, säger Ankréus.

Division 1 norra

Akropolis–Syrianska 2–3

Matchens lirare: Mattias Bulun