Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianskachanslöst

Syrianska IF var chanslöst borta mot Karlstad BK .
– Vi var inte nära poäng, inte nära spelet vi hade i premiären, säger tränaren Peter Ankréus efter 0–2-förlusten.

Spelet i den lyckade premiären (2–1 mot hemma Hammarby TFF) var som bortblåst på Tingvallas naturgräs. Inte någon spelare kom upp i samma nivå som i första matchen.

– Karlstad hade läst sönder oss. Backade hem och gjorde det väldigt svårt, och lyckades kontra på oss. Det är inget ofarligt lag, de slog ut VSK i Svenska cupen och vann sin premiär mot Dalkurd, säger Ankréus.

Västeråsarna försökte spela sig ur situationerna och gjorde det bra under första kvarten. Men sedan hände inte mycket. Syrianska fick inte något tryck och skapade inte några mållägen. Trots Karlstaddominans var det 0–0 i paus.

– Så långt var det ändå hyggligt, vi hade klarat av att stå emot och jag var väl ändå lite hoppfull.

Men någon förbättring syntes inte i andra halvlek. Ankréus kunde bara räkna in en het målchans, det var Seif Kadihms skott strax före Karlstads 1–0-mål. Den fullträffen kom i 73:e minuten och det var Jacob Feltsten som gav värmlänningarna ledningen.

Syrianska försökte flytta upp spelet efter målet och hade ett par halvchanser, men när laget låg på som bäst kontrade Karlstad in 2–0 på tilläggstid genom Jörgen Linder.

– Aly Keita (målvakten) räddade oss länge med fem, sex jätteräddningar, men han kunde inte ensam fixa det här. Vi var inte ens nära poäng, säger Ankréus.

Norrettan

Karlstad BK-Syrianska IF 2-0 (0-0)

Matchens lirare: Aly Keita.