Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianskas kovändning

I måndags gick Syrianska IF ut med nyheten att Yakup Budur lämnar klubben. Men nu kan VLT avslöja att mittfältaren stannar – och anledningen till varför. – Vårt krav var ett tvåårskontrakt, och det gick Yakup med på till slut, säger sportchefen Zeki Turan.

Annons

I måndags talade alltså allt för att Budur hade gjort sitt i Syrianska.

Förhandlingarna hade brakat ihop – och klubben presenterade nyheten på sin hemsida, varpå Turan kommenterade följande:

– Yakup har gjort mycket för klubben och visst är det tråkigt att vi inte kunde hitta en överenskommelse men det är som det är.

Men i går kväll ändrades allt.

Syrianska och Budur gjorde en kovändning och enades om en förlängning.

Nu stannar 21-åringen i klubben i två år till.

– Det stämmer att vi har enats om ett tvåårskontrakt, säger Turan.

Han fortsätter:

– Yakup ändrade sig och insåg att han ville vara med på den resan vi har tänkt att göra om vi nu ska ta oss till superettan någon gång framöver.

Enligt Turan var det Budur som till slut gick med på klubbens krav på en förlängning.

Syrianska har valt en policy som innebär att alla spelare från Västerås ska skriva under tvåårskontrakt.

– Det är det som gäller nu. Vi kommer inte att skriva ettårskontrakt med spelarna härifrån staden. Vi vill inte hamna i samma sits som de senaste åren (då många spelare lämnat klubben).

Vad tycker du att det skickar för signaler att först gå ut på er hemsida att ni skiljs åt – men att ni bara några dagar senare är överens igen?

– Vi kom inte överens från början. Då ville vi gå ut med den nyheten till våra fans och supportrar – och det gjorde vi. Sen satt Yakup ned och diskuterade med bland andra Sami Hanna och ändrade sig till slut. Och då kom vi överens.

Turan är nöjd med att nyckelspelaren stannar.

– Det är klart att det är skönt. Han har varit här sedan barnsben och vi har tagit hand om honom och han har gjort bra insatser för klubben.

Förra säsongen drogs 21-åringen med mycket skadeproblem.

Nu är kroppen hel – och Turan tror mycket på Budur.

– Är det någon spelare jag tror mycket på i år hos oss så är det honom. Nu är han frisk och kan gå för fullt. Han har sett riktigt hungrig ut och jag tror att det här blir det året då han når en riktigt högnivå.

VLT har förgäves sökt Yakup Budur för en kommentar.