Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta chansen att nominera eldsjälar - nu är de viktigare än någonsin

Årets Eldsjäl har öppnat upp ett nytt år. Det är dags att börja nominera alla härliga eldsjälar ute i landet. – Passa på att nominera just den person som du tycker förtjänar att uppmärksammas. I dessa tider är eldsjälarnas insatser ovärderliga, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Det svenska föreningslivet är helt unikt i sitt sätt att vara, i att vara uppbyggt av ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 30 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt inom svensk idrott.

Men Folkspel består inte bara av idrottsföreningar. Här ryms också en rad viktiga organisationer, som har volontärer och eldsjälar som också är förtjänta av uppskattning.

– Nu senast i mars blev tyvärr galan inställd på grund av rådande hälsoläge, men vi såg till att belöna ett antal eldsjälar ändå, säger Carina Olofsson, och fortsätter:

– Föreningslivet och våra organisationer förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla.

Nomineringstiden för kommande års gala är nu öppen – och första kategorin av totalt fem är inkludering.

– Lyft fram någon person som betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Ta chansen. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som får komma till galan och få ett stipendium. Det gäller att tänka lite utanför boxen. Många eldsjälar syns inte, för de har alltid funnits där, men tänk ett extra varv eller fråga någon i din närhet vem som är den personens eldsjäl, säger Carina Olofsson.

Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här

Förutom de fem kategorierna går det också att nominera i klassen Månadens Föreningshjälte.

– Vi på Folkspel kommer varje månad att uppmärksamma någon eldsjäl i ett lite mindre format. Det finns många fantastiska eldsjälar i vårt land, men som kanske inte riktigt uppfyller alla kraven för att bli finalist i Årets Eldsjäl. Då kanske många av dem i stället kan bli Månadens Föreningshjälte, säger Carina Olofsson.

Folkspel

• Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer (av vilka Rädda Barnen är en). Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.

• Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier.

Läs mer om Årets eldsjäl här.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Årets Eldsjäl och ej en artikel av nyhetsredaktionen.