Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ut och sätt in pengar i Igorgallerian – nytt koncept lanseras

Sedan en tid tillbaka finns det fler bankomater i city: i Igorgallerian har ett så kallat kontantcenter installerats mittemot Coop. Där kan du både sätta in och ta ut pengar.

Västerås har begåvats med nya bankomater: sedan den 20 september står fyra splitt nya kontantautomater mittemot Coop på nedre plan i Igorgallerian.

Läs också: Bankomaten i Suras centrum flyttas

Johanna Holst, presskontakt på Bankomat AB, förklarar att de nya bankomaterna – två för insättning av sedlar och två för uttag – är en del i en ny satsning på så kallade kontantcenter som företaget just nu rullar ut över Sverige.

Läs också: Datorhaveri hos Swedbank skapade kaos vid bankomater

– Det sker helt enkelt stora förändringar i bankkontorsnäten, kontoren lägger ned eller slutar helt med kontanthantering, säger Johanna Holst och fortsätter:

– Det här är ett sätt att etablera oss på neutrala platser där mycket folk är i rörelse som inte behöver ligga i anslutning till bankkontor.

Läs också: Bankomater i hela landet drabbades av driftstörningar

I en av de nya uttagsautomaterna i Igorgallerian går det även att ta ut eurosedlar – bekvämt för den som ska resa utomlands och inte vill krångla på till exempel flygplatsen.

VLT har förgäves sökt Stadsrum fastigheter, som förvaltar Igorgallerian, för en kommentar.