Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack, glädjespridaren COW!

”Politik är allvarligt”, svarade vänsterpartisten Mats Ericson, när fotografen uppmanade honom att le lite grand vid fotograferingen. Och förvisso är det sant. Politik är allvarligt. ”Men en humanistisk demokrati får också gärna vara en humoristisk demokrati, ” påpekade ofta S-politikern Thure Jadestig. ”Den hjälper också politikerna att inte alltid ta sig själva på för stort allvar.”

Curt Oscar Wallerud – COW är just en sådan allvarlig, ofta ”politisk”, glädjespridare, som jag med denna insändare skulle vilja rikta ett särskilt stort tack till. Inte minst för alla de teckningar, som jag under min tid som konsumentnämndens ordförande fick använda i nämndens verksamhetsberättelser. Dessa teckningar hjälpte nämnden att få uppmärksamhet och läsare till de annars tradiga siffrorna. Kanske var det därför Alliansen plockade bort konsumentnämnden och stoppade in den bland teknik- och miljöfrågornas nämnd? Trots att nämnden då inte kostade mer än vad en kopp kaffe med wienerbröd kostade per västeråsare och år.

Varje vardag i 58 år har dagens COW roat många VLT-läsare! Fantastiskt! Vilken bedrift! Och alltid ”huvudet-på-spiken”-skämt! Jag missar nästan aldrig dessa härliga bilder.

Curt Oscar Wallerud har inte bara ritat dagens COW i VLT utan också skrivit revyer, manus till radio och tv, gett ut novellböcker med mera. På Vallby friluftsmuseum hittar vi hans ordmuseum, som Curt O Wallerud är initiativtagare till och som också lätt kan hittas via Vallby friluftsmuseums hemsida. Ett varmt och innerligt tack COW för all glädje du spridit och sprider! Hoppas du orkar, vill och kan glädja oss andra i många år till!

Solveig Ingemarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare