Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack polisen, för att ni tog er tid

Vi har haft inbrott i ett torp med uthus i skogen i ett område utanför Västerås.

Man har ju hört att polisen har så mycket att göra och inte kommer, så då blev det inte av att ringa. Gjorde dock polisanmälan på internet. Följde morgonen därpå upp med att ringa 114 14. Kö, men man blev erbjuden att bli uppringd, vilket skedde inom 20 minuter.

Eftersom vi hade blodspår på en balja blev fallet mer intressant. Dessutom råkade det vara så att en skogsarbetare klockan 07.00 på morgonen aktuella dagen såg en bil stå på vägen bredvid. Föraren duckade när skogsarbetaren tittade dit men stack sedan i hög fart när han kunde. Skogsarbetaren tog honom för fågelskådare – och i nästa andetag skulle han ha tagit bilnumret.

Hans kommentar: ”Så blåögd man kan vara”.

Så idag har två trevliga poliser, Eva och Ulrika, varit förbi hemma i stan och fått baljans blod som bevis och bilder vi tog från brottsplatsen.

Ulrika och Eva tog sig tid att prata runt vad som är brukligt i dylika fall och vad polisen söker efter, vill ha och vad man bör göra. I allra högsta grad ett mycket givande besök.

Vi vill på detta sätt tacka och ge vår uppskattning för polisens mycket viktiga jobb.

Att det pratats och skrivits så mycket om polisens omorganisation och gnissel med detta måste ställas utanför vanliga polisers arbete. Vi vanliga medborgare vill ha vår polis omkring oss och känna oss trygga med att veta att de finns nära. Och naturligtvis önskar vi fler poliser som kan vara med oss ute i samhället.

Anne-Marie Berger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare