Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack till er som tar upp bajset

Svar till ”Det som göms i snö”. (VLT 8/4).

Nu när vintern har släppt greppet är det dags att sopa upp sanden och det arbetet började i västra Västerås vecka 14 för att sedan sprida sig till övriga stadsdelar.

Anledningen till att vi börjar sandupptagningen i Centrum är att det rör sig flest människor där. När Centrum är klart fortsätter sandupptagningen med de stora cykelvägarna, trafiklederna och bostadsgatorna. Så fortsätter operationen tills sanden är uppsopad.

Vi håller med insändarskribenten om att det är bedrövligt med allt hundbajs som kommer fram när snön smält. Vad vissa hundägare inte verkar veta är att det är ett brott mot den lokala ordningsstadgan att inte ta upp hundbajset på offentliga platser. Det bedöms som nedskräpning och kan kosta husse eller matte dryga böter.

Ett stort tack till alla duktiga hundägare som plockar upp efter sin hund och tar med plastpåsen hem eller slänger den i en hundlatrin.

Vi vill uppmana alla hussar och mattar att plocka upp efter sin hund. Då följer ni inte bara lagen utan bidrar även till att Västerås blir ännu attraktivare och trivsammare för alla!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare