Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tacklingen spräckte Svedlunds skalle

Många vet att Linus Svedlunds säsong tog slut efter tacklingen mot Rögle. Det få däremot har en aning om är hur allvarligt det egentligen var.    – Jag trodde det rann blod från näsan med det var vätska från huvudet, säger han.

Annons

Det var i den andra kvalmatchen mot Rögle som olyckan var framme för VIK-spelaren Linus Svedlund. Pucken ramlade ner i offensivt sarghörn. Svedlund vann pucken och sedan small det när han bakifrån blev överkörd av Rögles Calle Rosén.

– Jag kommer ihåg hela situationen. Jag såg att han kom men trodde att jag var närmare sargen än vad jag var, säger Svedlund.

Tacklingen tog i ryggen och Linus Svedlund fick sargkanten i huvudet.

– Självklart kände jag att det gjorde ont men tyckte väl inte att det var så farligt.

Han fortsätter:

– Jag trodde att det var blod som rann från näsan men när lagläkaren kom in på isen så såg han direkt att det var vätska från huvudet.

Skallen sprack?

– Ja, precis. Tycker att det låter värre än vad det egentligen var.

Den vätska som rann ur Svedlunds huvud var något som kallas likvor, eller hjärn-ryggmärgsvätska, vars funktion är att skydda hjärnan vid skador.

– Så har jag fått det förklarat för mig, tror jag i alla fall, skrattar Svedlund.

I två veckor tvingades han till vila. Helt utan fysisk ansträngning.

– Jag fick nästan inte göra någonting. Pulsen fick inte gå upp på mig innan det hade läkt ihop, säger VIK-forwarden.