Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tafsade på städerska – döms till fängelse

31-åringen antastade och tafsade på städerskan på ett gym. Nu döms 31-åringen till en månads fängelse.

31-åringen fälls för sexuellt ofredande. Han nekar till brott och påstår att han endast hejat eller kanske växlat något enstaka ord med henne då han frågat hur hon mått.

Det var i maj som polisen larmades till ett gym i city. I personalutrymmet träffade de på en gråtande kvinna som var mycket rädd. Hon berättade att 31-åringen vid flera tillfällen hade tafsat på henne.

Den här morgonen höll hon på att städa i herrarnas omklädningsrum.

Hon var ensam då han smög upp bakom hennes rygg och började smeka henne över kroppen. Trots kvinnan protester fortsatte han, inte förrän hon höjde rösten gick han därifrån.

Domstolen fäller mannen trots avsaknaden av teknisk bevisning och vittnesiakttagelser. ”En trovärdig utsaga från målsäganden kan, i förening med vad som i övrigt ha framkommit i målet, vara tillräckligt för en fällande dom” anser domstolen.

Det finns heller ingen anledning att tvivla på kvinnans berättelse eller att hon medvetet skulle ha hittat på allt, enligt domslutet.

31-åringen döms också att betala ett skadestånd till kvinnan på närmare 10 700 kronor.