Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tåg blir buss sommaren 2015

De två järnvägsspåren mellan Kallhäll och Barkarby på Mälarbanan ska bli fyra – och det arbetet medför att det ibland finns noll spår att tillgå.

Västerås–Stockholm. Det kommer att bli längre restider för tågresenärerna Västerås–Stockholm och omvänt under sommaren 2015. Under tiden 27 juni till 3 augusti kommer alla tåg mellan Bålsta och Stockholm och omvänt att ställas in och ersättas med buss.

SL:s pendeltåg ställs in på sträckan Spånga-Bålsta och omvänt och ersätts med buss.

Tågkompaniets tåg Västerås–Stockholm och omvänt som körs på helgerna ställs in på hela sträckan.

Trafikverket genomför avstängningen eftersom vissa arbeten inte kan utföras medan tågtrafik passerar spårarbetet.

Restiden för resenärerna Stockholm–Västerås och omvänt kommer att uppgå till upp till en och en halv timme – eftersom bussarna som sätts in mellan Stockholm Cityterminalen och Bålsta station inte kan hålla samma hastighet som tågen.

Det kommer att krävas en stor flotta av ersättningsbussar för att upprätthålla trafiken. Ett normalt tåg med 400 resenärer kräver åtta fulla bussar för att ersätta.

– Vi har en god beredskap, säger Marika Berggren, pressinformatör vid SJ, och fortsätter:

– Eftersom det är ganska lång tid till avstängningen kan vi inte gå in på specifika detaljer för exakt hur många bussar vi behöver.