Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tak og go'nat Danmark!

Rysslandsproffset Keisuke Honda gjorde 1-0 och banade väg för Japan som till slut vann med 3-1. Nu får Danmark resa hem.

Det tog 17 minuter för Honda att gå från 0 till 1 i målprotokollet - och rakt in i fotbollspublikens medvetande.

Rysslandsproffset (CSKA) var en av planens giganter och sättet han visade sig på mot Danmark i en match som danskarna var pressade att vinna för att gå vidare i VM var stilenligt; en frispark från 35 meter.

Visserligen borde danske målvakten Thomas Sörensen ha tagit såväl Hondas 1-0 som Yasuhito Endos 2-0-mål, eller åtminstone borde han ha placerat muren annorlunda  för att slippa få sikten skymd av egna spelare.

Men det förtog inte Keisuke Hondas insats såväl vid målet som flera andra situationer. Och det är lätt, för lätt, att vara efterklok och hacka på målvakten. Med fler danska mål - Thomassen hade flera missade chanser exempelvis - hade eventuella målvaktsmissar varit historia när domaren blåst för full tid.

I andra halvlek kom Danmark till synes tillbaka - men hade en uppförsbacke högre än Himmelbjerget eftersom man var tvungna att göra tre mål.

Man klarade ett - i 81:a minuten slog Jon Dahl Thomassen in reducering 1-2 på straff med lite tur efter en retur.

Den danska forceringen kom av sig i 87:e minuten då Shinji Okazaki skrev ut Danmarks hemresebiljetter med Japans tredje mål.

Japan spelar nu åttondelsfinal mot Paraguay.