Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamt Skiljebo vann ändå

Vinst mot Falu FK med 3–2. Men Skiljebo SK visade inga topptakter .
– Det var verkligen så där hela matchen, säger tvåmålsskytten Pontus Lundberg.

Anfallaren gjorde sina två första mål för säsongen. Första målet var väldigt vackert.

Högerbacken Eddie Johansson slog en perfekt boll på djupet, Lundberg fick fritt löpfält och prickade in 2–1 via samma stolpe som forwardskollegan Axel Johansson nickat in 1–1.

Så långt såg det ljust ut för SSK. Falun hade fått mittbacken Fredrik Andersson utvisad i 34:e minuten och SSK hade vänt 0–1-underläge.

Men trots ledning och en man mer gick spelet i baklås. Stundtals okej men väldigt ofta hamnade SSK-arna i fel positioner, tvekade och satte varandra i svåra lägen.

– Vi följde inte vår matchplan alls. Vi hittade inte in bollar bakom deras ytterbackar. Det var något som inte stämde hela matchen.

Hur kunde bli så tamt?– Vet faktiskt inte, säger 18-åringen.

Bottenlaget Falun kvitterade till 2–2 i början av andra halvlek. Snyggt, men det såg väl enkelt ut när Samir Skrijelj pricksköt in bollen bakom Arian Kosik. Men så klev Pontus Lundberg fram en gång till – och räddade SSK.

Med 20 minuter kvar att spela missade Hogar Lak ett inspel men det blev till en perfekt passning till Lundberg som sträckte ut och kunde tåa in bollen på bortre.

– Om det första var snyggt så var det här ett riktigt grismål. Riktigt skönt att få sätta dit dem, och vi får vara nöjda med att vi vann den här matchen när spelet inte funkade.

Så var det. För även om SSK hade kontroll i slutet och skapade ett par ritigt bra mållägen så kändes Falun inte ofarligt. Efter idel tveksamheter i SSK-försvaret prickade exempelvis pigge forwarden Omar Jagne ribban när det stod 2–2

Division 2 norra Svealand

Mål, SSK:

Skiljebo-Falun 3-2 (2-1) Pontus Lundberg 2, Axel Johansson.

Falun: Omar Jagne, Samir Skrijelj

Publik: 187.